Hogyan viszonyulunk a politikához?

"Ezek vagyunk mi" 1. rész

Ezen a blogon, és más felületeken is hallhattál, olvashattál arról, mit csinálunk, mik a terveink. Arról viszont kevesebb szó esett, kik vagyunk, mit gondolunk a világról, miért csináljuk azt, amit teszünk.

Hogy jobban megismerhess minket, időről időre egy bejegyzésben elmondjuk, mit gondolunk néhány fontos, sokakat elgondolkoztató témáról, ügyről. Vagy egyszerűen csak arról írunk: hogy látjuk a világot?

Első ilyen témánk a politika lesz. Tudjuk, ez olyan "nemszeretem" dolog. Mégis, mindenkit érint. Te sem tudod kivonni magad a hatása alól. Ahogyan mi sem. De nem is akarjuk. Elmondjuk, miért.

Az Önállóan lakni-közösségben élni érdekvédelmi csoport alap tevékenységéből következik, hogy politizál: figyelemmel kíséri a politikai eseményeket. Ez nem pártpolitika, vagyis, nem azonosulunk egyetlen párt szellemiségével vagy tevékenységével sem. Értékalapú, érdekvédelmi tevékenységet folytatunk.
Az érdekvédelmi tevékenység természetszerűleg mindig konfrontációt jelent a fennálló rendszerrel, hiszen a világ sosem tökéletes, így egy rendszer sem lehet az.

Hiszünk abban, hogy a mozgássérült emberek önálló és önrendelkező élete társadalmi érdek. Egy felelős és szociálisan érzékeny társadalomban ez egy szociálpolitikai cél.
Olyan cél, ami a szolidaritás eszméjéből.következik .A szolidaritás eszméje olyan alapérték, amit majd minden politikai tényező szeret kisajátítani, de sajnos annál kevésbé alkalmazza bármelyik is a mindennapi gyakorlatban.

A csoport közéleti tevékenységének célja tehát a szociális értékek érvényesülése érdekében folytatott politizálás: reagálás a politikai eseményekre, állásfoglalás, vélemény nyilvánítás, tiltakozás. Tehát a szolidaritás eszméjének érvényre juttatása a gyakorlatban.

Pozitív esetben a támogató döntések elismerése, tájékoztatás az érintettek felé. Mindez a mozgássérült emberek önálló és önrendelkező életének mind szélesebb körű megvalósítási lehetőségeinek elősegítése érdekében történik.

Kérdésed van? Egyetértesz velünk? Csatlakoznál hozzánk? Szeretettel várunk sorainkba! Írj nekünk az onalloanlakni@gmail.com emailcímre.

onalloan_lakni_logo.jpg.